Gå videre til innhold
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nyhet -

Den digitale barnehagen

Digitaliseringen gjør et sakte, men sikkert inntog også i barnehagen, der den nye rammeplanen legger særlig vekt på de digitale ressursenes evne til å skape læring gjennom lek og utforskning.

Med digitaliseringens ankomst i barnehagen legger den nye rammeplanen vekt på lek, kreativitet og læring som en del av den digitale praksisen. Digitale verktøy skal bidra i det pedagogiske arbeidet, og det skal brukes av barn og voksne sammen. Det trengs derfor trygge, kvalitetssikrede og pedagogisk bearbeidede ressurser for å kunne legge til rette for at barna leker, utforsker og skaper gjennom digitale uttrykksformer.

Denne tilnærmingen har vært førende når Salabys pedagoger, designere, illustratører og utviklere har laget Salaby Barnehage.

«Barnehagen fortjener digitalt innhold av høy kvalitet. Å lage innhold som barna synes er morsomt, samtidig som det er pedagogisk forankret og lett for de voksne å ta i bruk, var noe av det viktigste vi gjorde i 2018. Ved å legge læringen til et univers som barna kan leve seg inn i og leke med, og ved mye bruk av humor, har vi sett at vi også klarer å engasjere de yngste barna.» sier redaksjonssjef i Salaby, Hanne-Mari Eide Bennett.

På Salaby Barnehage finnes innhold til alle aldersgruppene i barnehagen. Innholdet skal trigge barnas nysgjerrighet og humor, og gi mulighet for å reflektere over de ulike temaene som løftes fram i rammeplanen.

Finalist i BETT Awards

Hvert år samles rundt 850 bedrifter og 35 000 deltakere fra hele verden på BETT-messen i London for å se det siste og beste innen læringsteknologi. Her blir også den prestisjetunge kåringen BETT Awards avholdt, og i år var det én norsk representant blant finalistene: Salaby Barnehage fra Gyldendal.

På BETT kunne man se at fokuset beveger seg fra digitalt utstyr (hardware) til digitalt innhold (software). Gleden var derfor stor når Salaby Barnehage ble listet som finalist i kategorien Early Years Content. Redaksjonssjef, Hanne-Mari Eide Bennett er veldig fornøyd på redaksjonens vegne.

«Vi er vanvittig glade over å bli vist den anerkjennelsen det er å være finalist i BETT Awards.»

Bli bedre kjent med Salaby Barnehage

Besøk Salaby Barnehage her (https://barnehage.salaby.no/) , og prøv deg fram i gratisressursen Sirkushagen.
Her (https://www.gyldendal.no/Barnehage/Salaby-Barnehage) kan du bestille gratis prøvetilgang og lese mer om Salaby Barnehage.

Om du ønsker en presentasjon av det digitale universet kan du også sende en e-post til salggu@gyldendal.no

Related links

Emner

Tags


Gyldendal Akademisk er Norges ledende universitets- og høgskoleforlag. Vi dekker et vidt spekter av fagområder, og vi gir deg kompetanse for fremtiden med den mest oppdaterte faglitteraturen og de gode pedagogiske verktøyene.

Bestill presseeksemplarer her

Pressekontakt

Camilla Bruseland

Camilla Bruseland

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 977 17 997
Anne Kathrine Aabel Vikanes

Anne Kathrine Aabel Vikanes

Pressekontakt Markedssjef Gyldendal Akademisk 98 21 82 69
Anja Økland

Anja Økland

Pressekontakt Markedsansvarlig Kommunikasjon Kommunikasjon 45201339