Følg Gyldendal Akademisk

Nå bor jeg to steder

Nyhet   •   apr 06, 2017 12:17 CEST

Foto: Metro Branding

Mange barn har i dag delt bosted og årsakene kan være mange. Ordningen med delt bosted har både fordeler og ulemper for barnet. På den ene siden er det stressende for barn å dra frem og tilbake mellom to hjem. På den andre siden betyr dette at barnet har to familier som har omsorg for ham eller henne, og to sett med venner, leker, kjæledyr, favorittaktiviteter etc. De to hjemmene er forskjellige og kan tilby barnet kompletterende ressurser og verktøy i livet.

Nå bor jeg to steder av Ben Furman er skrevet for barn fra fire til ti år som flytter fram og tilbake mellom to bosteder, og for deres omsorgspersoner. Formålet til boken er å gi et praktisk verktøy som støtter tilpasningen og fremmer samarbeidet mellom dem som har omsorg for barnet.

Boken inneholder en aktivitetsbok som barnet kan tegne og fargelegge i, og en veiledning til de voksne. Veiledningen for voksne inneholder en rekke ideer til hva man kan gjøre for å støtte barnet og bidra til tilvenningen til delt bosted.

Ved å løse de praktiske oppgavene i aktivitetsboken sammen med barnet kan omsorgspersonene bidra til større trivsel og til å styrke barnets trygghetsfølelse.

Flere bøker av Ben Furman
Jeg er stolt av degFem leksjoner i løsningsorientert foreldreskap og barneoppdragelse
Gjør barneoppdragelsen til en lek.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.