Følg Gyldendal Akademisk

Lev godt med sykdom

Nyhet   •   mar 14, 2017 14:24 CET

Foto: Thinkstock

Sykdom forbindes med svakhet, men alle som selv har opplevd å være syk, vet hvor sterk man må være.

Denne boken gir deg mentale verktøy for selvhjelp. Når vi blir syke, trenger vi sterke mentale muskler. Vi kan ikke tenke oss friske, men vi kan tenke oss sterke og verdige. Da kan vi bedre stå opp mot plagene og problemene som følger i kjølvannet av sykdom. 

Selv om sykdom sitter i kroppen, blir vi også påvirket av hva vi tenker, føler og gjør, og ikke minst av menneskene rundt oss. Vi har begrensede påvirkningsmuligheter når det gjelder kroppen, men når det gjelder tanker, følelser og handlinger, har vi langt større valgfrihet. Det handler ikke om å tenke positivt, men om å se at det finnes forskjellige måter å tenke på, og at noen tankemønstre gjør sykdom lettere å bære, og motsatt. 

I boken kan du lese om psykologiske hjelpemidler for å leve best mulig med sykdom. Den er skrevet til deg som pasient, men er også nyttig for deg som skal hjelpe, som pårørende eller helsepersonell.

Forfatterene:
Torkil Berge er psykolog og spesialist i klinisk psykologi. Han arbeider som forsknings- og fagutviklingsleder og sjefpsykolog ved Distriktspsykiatrisk senter Vinderen, Diakonhjemmet sykehus i Oslo.

Elin Fjerstad er spesialist i klinisk psykologi og jobber ved NRRK (Nasjonalt revmatologisk rehabiliterings- og kompetansesenter) og NRRE (Nasjonal revmatologisk rehabiliteringsenhet) ved Diakonhjemmets Sykehus i Oslo.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.