Følg Gyldendal Akademisk

Lær matematikk på en morsom måte

Nyhet   •   apr 17, 2017 10:00 CEST

Foto: Thinkstock

Økonomistudenter har svært varierende matematikkunnskaper. Denne boka tar dette på alvor ved å konsentrere seg om to grunnpilarer: forståelse og teknikk. Det hjelper lite med forståelse hvis du ikke aner hvordan du skal regne. Og omvendt: Kan du regne, hjelper det lite hvis du ikke evner å omsette et matematisk problem til et regneproblem.

Kapitlene er derfor bygd opp etter følgende mal: Først forståelse. De ulike begrepene forklares intuitivt og enkelt, og boka spør: Hvorfor er det slik? Hva er logikken? Deretter teknikk: Hvordan regner vi i praksis? Hvilke metoder gir oss svaret? Regneteknikkene illustreres så med eksempler med stigende vanskelighetsgrad.

En svært viktig og nødvendig del av boka er oppgavetrening, og det finnes oppgaver av alle typer: drilloppgaver, prinsipielle oppgaver, blandede oppgaver, flervalgsoppgaver, eksamensoppgaver og oppgaver med vekt på feilsøking og kritisk sans. Denne 3. utgaven har løsninger til alle bokens oppgaver samlet bakerst. Det betyr at alle elementene i verket nå er samlet i ett bind, ingen tilleggsprodukter er nødvendige.

Generelt er det lagt stor vekt på at stoffet er lettlest og forståelig, også for nybegynnere. Alle kapitlene er derfor krydret med artige eksempler understøttet av tegninger (mange av forfatteren selv), figurer og grafer.

Dag Einar Sommervoll er professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Han er en erfaren pedagog og har undervist i matematikk på alle nivåer, fra barneskole til universitets- og høyskolenivå, og innenfor ulike områder som økonomifag, helsefag og ingeniørfag. Han har også utgitt flere bøker, blant annet Mattespettboka (2009), Mattespettboka. Statistikk (2013) og Hjernespenst (2016).

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.