Følg Gyldendal Akademisk

En møteplass for selvtillit og vennskap

Nyhet   •   apr 25, 2018 10:00 CEST

Foto: Thinkstock

Når vi snakker om psykisk helse bør ikke samtalen stanse ved beskrivelser om psykisk uhelse og hva det innebærer. I stedet bør samtalen fortsette, og dreie seg om friskhetsfaktorer og hvordan man bygger et sterkt psykologisk immunforsvar.

Når mediene rapporterer om tenåringers liv, handler det nesten utelukkende om det som ikke fungerer, og det som ikke er bra. Samme tendens finner vi mange andre steder i samfunnet: Unge menneskers liv problematiseres og beskrives i negative termer. Spesielt gjelder dette unge jenter og unge kvinners liv og livsvilkår.

Jentegrupper beskriver en metode som kalles helsefremmende ungdomsgrupper, og som er rettet mot unge jenter som samles i gruppe for å samtale og reflektere omkring viktige temaer som selvets verdi, vennskap, humor og fremtidstro. Boken presenterer en struktur for 19 gruppetreff som alle tar utgangspunkt i individuelle og eksterne friskhetsfaktorer med mål om å styrke de unge jentene.

Jentegrupper er boken for voksne som møter ungdom i hverdagen, det være seg i skolen, på helsestasjonen, i frivillige organisasjoner og i andre sammenhenger hvor forebyggende og helsefremmende arbeid foregår. Boka kan også være til stor nytte for foreldre.

Om forfatteren:
Mia Börjesson er sosionom og har utdanning i sosialt arbeid, psykososial veiledning og i løsningsfokusert korttids terapi. Hun arbeider som veileder og inspirator knyttet til en rekke prosjekter innenfor psykososialt og helsefremmende arbeid med barn og ungdom.

Utdrag fra boken Jentegrupper av Mia Börjesson

Kjøp boken her

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.