Følg Gyldendal Akademisk

Alt du trenger for å lykkes med prosjektoppstart

Nyhet   •   feb 26, 2018 10:15 CET

Foto: Metro Branding

Den viktigste fasen i et prosjekts liv er oppstarten. Mange av problemene som oppstår senere i prosjektet, kan tilbakeføres til en lite gjennomtenkt igangsetting.

I dag bruker vi prosjektarbeidsformen for de fleste målsatte arbeidsopp­gaver som skal gjennomføres innenfor korte tidsfrister og med knappe ressurser. Ingen slipper unna prosjektarbeid, og det å kunne gjennomføre prosjekter er derfor en sentral ferdighet i arbeidslivet. Moderne ledere forventer at de fleste medarbeidere kan arbeide i og med prosjekt. Det som gjenstår, er å få de samme lederne til å innse at ikke ett prosjekt i verden klarer seg uten tid, engasjement og penger.

Mange prosjektledere sier at det var en ren tilfeldighet at de fikk sin første prosjektlederjobb. Det var altså ikke et bestemt karri­erevalg, og de hadde heller ikke fått noen form for opplæring før de gikk i gang. Etter hvert som årene har gått, har de lært seg å beherske jobben.

Det betyr at i prosjektets hverdag er erfaring en effektiv læremester. Dessverre kan den være kjøpt dyrt. Selvinnsikt, god opplæring og tre­ning står sentralt. Å erkjenne hva man ikke kan, og kunne få råd fra en erfaren kollega er gull verdt. Er du usikker, må du finne en erfaren kollega å diskutere med og ta frem lærdom fra tidligere gjennomførte prosjekter.

Boken kan brukes i alle typer prosjekter. Om du skal starte opp små eller store prosjekter i din bedrift, utvikle et nytt produkt, etablere en barnehage, være prosjektleder for et TV-program, gjennomføre en fotballturnering – det er de samme grunnteknikkene som gjelder. I denne boken får du alt du trenger for å lykkes!

Utdrag fra boken Prosjektoppstart av Michel Esnault

Kjøp boken her

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.