Følg Gyldendal Akademisk

Innføringskurs SCID-5-KV

Event

23
OCT
Gyldendalhuset Sehestedsgate 4, Oslo
 

SCID-5-KV er et unikt og verdifullt klinisk verktøy som dekker de oftest forekommende diagnosene i klinikk innen psykisk helsevern for voksne: depressive og bipolare lidelser, psykotiske lidelser, schizofreni; rusmisbrukslidelser, angstlidelser (panikkangst, agorafobi, sosial fobi, generalisert angstlidelse), tvangslidelse, posttraumatisk stresslidelse, oppmerksomhetssvikt/hyperaktivitet og tilpasningsforstyrrelse. På slutten av intervjuet er det i tillegg inkludert spørsmål for screening av 17 diagnoser.

Kursinnhold:

Kurset gir en grundig innføring i SCID-intervjuets formattering og struktur. SCID-5-KV er satt opp som en algoritme med hopp-over/gå-tilbake-instruksjoner og gjennom kurset blir man gjort fortrolig med de sentrale landemerkene i intervjuet. SCID-5-KV er først og fremst en intervjumetode og korrekt bruk forutsetter at klinikeren har kunnskaper om de kliniske vurderinger som skal foretas fortløpende gjennom intervjuet.

Sentrale læringsmål:

 • Kjennskap til alle modulene i intervjuet og til den kliniske begrunnelsen for modulenes oppsett
 • Ferdigheter i gjennomføringen av SCID-5-KV i kliniske intervjuer av pasienter
 • Kjennskap til hvordan ulike svarresponser skal kodes i de ulike modulene og til hvordan sette diagnoser etter at fullstendig SCID-5-KV er gjennomført.

 • Pris:
  8.200,- SCID-5-KV protokoll og SCID-5-KV manual er inkludert i kursavgiften.

  Kursansvarlig: Psykologspesialist og phd Katharine Williams Gyldendal Akademisk

  Nærmere informasjon og påmelding her
  Påmeldingsfrist: 1. oktober

  Kommentarer (0)

  Legg til kommentar

  Kommentar

  Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.