Følg Gyldendal Akademisk

Ferie – en god tid for refleksjon

Blogginnlegg   •   jun 13, 2017 14:07 CEST

Foto: Thinkstock

De fleste møter ferien med glede. Endelig ha tid til å slappe av, være ute i naturen, lese en god bok og ha tid til familien og kanskje venner. Ingen forpliktelser, kunne sove mer og med andre ord få hentet seg inn. Dette gjelder både ungdom som har lagt et skole- eller studieår bak seg, og voksne som har stått på aktivt gjennom jobb.

Vi trenger alle sommer, sol, fri og nye opplevelser. Vi trenger å lade opp batteriene. Også de arbeidssøkende trenger å koble av fra den ofte tunge prosessen det er å søke jobb. Folk er forskjellige og gjør derfor forskjellige ting i ferien sin. Økonomi styrer kanskje om du velger å reise og kjøpe deg opplevelser. Men alle kan lage seg gode minner selv om det er lite budsjett å bruke.

Uansett livssituasjon, bruk ferien til å reflektere rundt livet ditt. Hvor fornøyd er du med studievalget? Hvor fornøyd er du med jobbsituasjonen? Hva vil du ha annerledes i livet ditt? Hvordan kan du bli mer fornøyd? Hva skal til for at du kan komme tilbake fra ferien og glede deg til å begynne på studier eller jobb? Hva kan du selv gjøre med situasjonen din og hvem kan hjelpe deg?

Det tar tid å nullstille seg etter travle hverdager. Lag ikke stress av å skulle gå gjennom livssituasjonen, men ta deg tid til å tenke gjennom og ha gode samtaler rundt det som tross alt betyr mye i livet: karrierevalg og livskvalitet.

Ha en flott og minnerik sommer!

Mette Manus
Forfatter av boken Karrierevalg og livskvalitet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.